Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου του Παρατηρητηρίου Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Ξεκίνησαν χτές οι εργασίες του συνεδρίου του Παρατηρητηρίου Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (Πού πηγαίνει το δημόσιο Πανεπιστήμιο; Προκλήσεις και προοπτικές, δυνατότητες και κίνδυνοι) με την ομιλία της Βάσω Κιντή (Παν. Αθηνών):

"Η Πρωτοβουλία για τη Μεταρρύθμιση και την Αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, συγκροτήθηκε ως κίνηση πριν από περίπου ενάμισυ χρόνο. Είχαν προηγηθεί γεγονότα στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας που προσέβαλλαν τη νοημοσύνη μας, έθιγαν την αξιοπρέπειά μας, απειλούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, τη σωματική ακεραιότητα μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εκατοντάδες από εμάς, που αποφάσισαν να μετάσχουν σε αυτή αλλά και σε άλλες κινήσεις, είπαμε: «φτάνει πια»! ..."

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας της Βάσως Κιντή, εδώ.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (Προεδρία Αχιλλέα Μητσού) περιελέμβανε επίσης ομιλία του Φώτη Καφάτου, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.hostedcm.gr/gai/synedriomarch2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το τριήμερο συνέδριο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία αναστοχασμού αλλά και δημιουργίας αποθέματος γνώσης για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του πανεπιστημιακού θεσμού. Συγχαρητήρια στους οργανωτές και εύχομαι σύντομα τα κείμενα των εργασιών που παρουσιάστηκαν καθώς και μια σύνοψη των συμπερασμάτων και των ερωτημάτων που παραμένουν προς διερεύνηση, όπως τέθηκαν στο στρογγυλό τραπέζι της τελευταίας ημέρας, να είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου.

Μανώλης Πολυχρονίδης
Υπ. διδ. πολιτικής επιστήμης
Παν. Αθηνών