Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2006

Νέες Υπογραφές - 05/10/2006

Σήμερα υπέγραψαν το κείμενο και οι παρακάτω συνάδελφοι:

  • Ανδρέου Στέλιος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Βαφειάδη Έφη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Λιούκας Σπύρος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Νταούλη-Ντεμούση Ιωάννα, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Ντεμούσης Μιχάλης, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Παμπούκης Χ.Π., Πανεπισήμιο Αθηνών
  • Σαρτζετάκης Ευτύχιος, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και θα επιθυμούσα πάρα πολύ να υπογράψω το πραγματικά σοβαρό κείμενό σας.

Τα σημεία διαφωνίας μου, που δεν μου επιτρέπουν να το υπογράψω είναι τα ακόλουθα:

- Επαναλαμβάνετε το σλόγκαν της κομματικής ανάμειξης στα ΑΕΙ, που δεν είναι ακριβώς η πραγματικότητα. Μάλλον πρόκειται για διακομματικές ομάδες διδασκόντων, που εξουσιάζουν σήμερα με τρόπο αφόρητο τα ΑΕΙ.

- Δεν τολμάτε να ομολογήσετε-[οπως φυσικά και τα κόμματα- ότι το ποσοστό 80% των φοιτητών είναι πολύ μεγάλο και πρωτοφανές σε παγκόσμια δεδομένα. Το τρυκ της καθολικής ψηφοφορίας (δημοκρατικότητας) τονίζει την αδιαφορία της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών για τα τεκταινόμενα στα ΑΕΙ και εμμέσως τους υποτιμά.

- Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο σημερινό νομοθετικό καθεστώς για μοναδικό σύγγραμμα. Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από ένα σοβαρό κύριο διδακτικό βοήθημα, για το οποίο κάποιοι διδάσκοντες ξοδεύουν χρόνια για τη συγγραφή-χωρίς κανένα σημαντικό οικονομικό όφελος.Ο σωστός δάσκαλος θα ήταν ενθουσιασμένος αν οι φοιτητές του είχαν το χρόνο να διαβάσουν διάφορα συγγράμματα και να τα αντιπαρθέσουν στο δικό του. Άλλωστε κλάδοι της επιστήμης όπως π.χ οι μηχανικοί και οι γιατροί, όπου το κύριο αυτό διδακτικό βοήθημα είναι εντελώς απαραίτητο και προτιμότερο από να "σερφάρει" κάποιος στο διαδίκτυο, όπου κυκλοφορούν πολλές φορές πληροφορίες αμφίβολης αξιοπιστίας. Καιρός είναι οι διδάσκοντες να γράψουν κανένα σοβαρό βιβλίο, παρά να δαιμονολογούν συστηματικά για το καταραμένο "μοναδικό σύγγραμμα".

με εκτίμηση

Κυριάκος Παπαϊωάννου
καθηγητής Τμήματος Πολ. Μηχανικών ΑΠΘ
31 χρόνια Πανεπιστημιακός δάσκαλος και 38 χρόνια πολιτικός μηχανικός.