Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006

Νέες Υπογραφές - 01/12/2006

Σήμερα υπέγραψαν το κείμενο και οι παρακάτω συνάδελφοι:

  • Γκαρά Ελένη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Διαμαντής Ιωάννης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Κουή Μαρία, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Νικολόπουλος Παναγιώτης, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Ξυδόπουλος Γιώργος, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Ουλής Κωνσταντίνος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ταγαράς Γιώργος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Φτίκος Χρήστος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι

Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας και συνυπογράφω το κείμενο.

Πιστεύω ότι ένα ακόμη θέμα είναι η διαδικασία εισαγωγής των φοιτητών στις Πανεπιστημιακές Σχολές και ο αριθμός των εισακτέων. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με την μορφή, την ποιότητα και την κατεύθυνση των σπουδών.

Χαιρετισμούς

Γιώργος Ζάχος

ΣΕΠ

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω το κείμενο σαν κίνηση και αναγκαιότητα συζήτησης και αλλαγών στη Παιδεία που συνολικά θα πρέπει να γίνουν αλλά να καλύπτουν:

Απο την προετοιμασία (Σχολείο) και το τρόπο εισόδου στα ΑΕΙ μέχρι την λειτουργεία,αποτελεσματικότητα και σύνδεση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και γνώσης με την αγορά εργασίας και καλυψης των αναγκών της κοινωνίας.

Βρίσκω το κείμενο πολύ καλό σαν διακύρηξη και ιδιαίτερα στη συνδεσή που κάνει της αναγκαιότητας των αλλαγών με στόχο την σύγλειση προς τον Ευρωπαικό χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα ισχύσει απο το 2010.

Μία άλλη παράμετρο που κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να προβάλλεται επιτακτικά σαν προυπόθεση στήριξης και επιτυχίας των μεταρυθμίσεων είναι η αυτονομία και απόλυτη αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημίων με εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργείας (Σχολών και Τμημάτων) σε συνδιασμό με την χρηματοδότηση απο την Πολιτεία αλλά και απο άλλους φορείς που θα βαραίνει στην αξιολόγηση Πανεπιστημίων -Σχολών και Μελών ΔΕΠ (εξέλιξη στις ανώτερες βαθμίδες).

Χρειάζεται δουλειά για επικαιροποίηση των καλών υπαρχόντων στοιχείων του 1268 αλλά και για αλλαγές που πολλές απο αυτές είναι ήδη στη θέση τους στον Ευρωπαικό χώρο,αλλά που θα πρέπει να εξετασθούν καθετοποιημένα και οριζοντιωμένα σε όλες τις λεπτομέρειες τους γιατί έτσι θα δώσουν πιστικές απαντήσεις σε πολλά θέματα που αλληλοεξαρτώνται και επικαλύπτονται.

Συναδελφικά

Κωνσταντίνος Ι. Ουλής
Αναπληρωτής Καθηγητής
Οδοντιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών