Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

Η Πρωτοβουλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Από τον συνάδελφο Γιάννη Καλογήρου (ΕΜΠ) λάβαμε μόλις το παρακάτω e-mail:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κληθήκαμε σήμερα - μετά από πρόταση του βουλευτή Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και συμφωνία όλων των κομμάτων - ως εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της "Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών για τη Μεταρρύθμιση και την Αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου", για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις του Προέδρου της και βουλευτών της Επιτροπής (όλων των κομμάτων). Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν οι: Γιάννης Καλογήρου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Βασίλης Παπάζογλου, Αντώνης Λιάκος, Σωκράτης Κάτσικας και Πάνος Τσακλόγλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε, και παρενέβη στη συζήτηση, η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο Υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο καθηγητής Χουρμουζιάδης εκ μέρους του ΚΚΕ, και πολλοί άλλοι βουλευτές. Στη συνεδρίαση μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ και ο Θάνος Βερέμης, Πρόεδρος του ΕΣΥΠ. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ διάβασε μια δήλωση στην αρχή στην οποία έλεγε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός και απεχώρησε.

Σας επισυνάπτω το κείμενο της αρχικής εισήγησης που έκανα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας. με βάση τα συζητηθέντα στη Διημερίδα, και την αποκωδικοποίηση που έκανε ο συνάδελφος Αποστόλης Δημητρόπουλος (που τον ευχαριστούμε), και μια συνεννόηση που είχαμε οι συμμετέχοντες σε συνάντηση που προηγήθηκε. Μετά την εισήγησή μας έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους βουλευτές στις οποίες απάντησαν διεξοδικά όλα τα παριστάμενα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Καλογήρου

Δείτε εδώ την εισήγηση του Γ. Καλογήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: